Părinţii revoltaţi de controversatul subiect de la proba scrisă a examenului de limba română (VIDEO)

Mai mulţi părinţi şi elevi de clasa a opta s-au adunat în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la controversatul subiect de la proba scrisă de română.

Oamenii sunt de părere că subiectul a lăsat loc de interpretare, caz în care varianta de a puncta doar una din posibilităţile de răspuns nu este una corectă.

Acelaşi lucru îl susţin şi elevii, care spun că au fost puşi în dificultate şi se tem acum pentru nota pe care ar putea să o obţină, pe nedrept, din punctul lor de vedere.

Protestatarii spun că nedreptatea comisă ar putea să îi coste pe elevi un loc la un liceu bun, mai ales că  subiectul este notat cu 6 puncte. Constănţenii nu sunt singuri în acest demers. La nivel naţional, mii de părinţi elevi şi chiar unii dintre profesori au semnat petiţii pentru modificarea baremului, iar câteva zeci au ajuns până în cabinetul ministrului Educaţiei pentru a-i cere acelasi lucru.

Argumentele susţinute de părinţi şi copii n-au reuşit, totuşi, să-l convingă pe ministrul Educaţiei, care îşi menţine poziţia. Mai mult decît atît, oficialul a ridicat problema unei programe deficitare, fapt ce a dus şi la producerea scandalului izbucnit imediat după publicarea baremelor la proba de română.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima