Părinții primesc tichete valorice dacă își duc copiii la grădiniță

Incepand din februarie, familiile defavorizate vor primi tichete valorice de 50 de lei pe lună pentru a-şi duce copiii zilnic la grădiniţă. Acordarea tichetelor se va face în funcție de prezența micuților la grădiniță și va putea fi folosit de către părinți doar pentru a cumpăra produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

Concret, se urmărește stimularea părinţilor să-şi aducă la grădiniţă copiii, acestora fiindu-le oferite tichete sociale condiţionate de prezenţa zilnică a celor mici la cursuri. Parintii vad cu ochi buni initiativa, dar considera ca suma este mult prea mica.

Vor putea beneficia de aceste tichete sociale familiile care au copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani şi un venit lunar, pe membru de familie, care nu depăşeşte dublul venitului minim garantat pentru o persoană. Măsura va ajuta la creșterea prezenței la grădiniță, îmbunătățind, ulterior, performanțele școlare ale copiilor din familii sărace și vor scădea numărul celor care abandonează școala. S-a constatat că rata abandonului școlar este mai mică la copiii care au frecventat grădinița. Potrivit Ministerului Muncii, vor exista aproximativ 111.000 de beneficiari ai stimulentului educaţional. Legea intră în vigoare de la data de 31 ianuarie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes