Părinții nu vor să renunțe la analizele efectuate micuților la început de an școlar

Părinții nu vor să renunțe la analizele efectuate micuților la început de an școlar. Ministerul Sănătății și cel al Educației au anunțat că lucrează la un proiect prin care să fie eliminate aceste testări. Însă unele persoane se tem că intenţia Ministerului Sănătăţii de a elimina obligativitatea investigaţiilor de la începutul anului şcolar le-ar putea îmbolnăvi copiii.

În ultima perioadă s-a creat o adevărată dezbatere după ce mai mulţi părinţi au reclamat că sunt obligaţi să le facă copiilor analize care nu sunt gratuite. Ministerul Sănătății și cel al Educației vor să schimbe regulile. Cu toate acestea preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis“ Constanţa a declarat că situația micuților la început de an școlar rămâne neschimbată

„Rămâne ca şi până acum. Preşcolarii intră în colectivitate cu avizul medicului de familie, dar şi în urma analizelor obligatorii: exudat faringian, coprocultură şi coproparazitologic. Nu s-a schimbat nimic“, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis“ Constanţa, dr. Laura Condur.

Chiar dacă se anunță modificări, pentru mulți părinți sănătatea copiilor este foarte importantă și chiar dacă sunt nevoiți să plătească investigațiile medicale nu vor să renunțe la examenul coproparazitologic și la exudatul faringian. Mulți dintre ei chiar consideră investigația necesară an de an nu doar la integrarea în colectiv.

Reamintim că la finele lunii iulie, Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei anunţau că vor elabora un ordin comun care să elimine obligativitatea de a efectua analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate. Cu sau fără analize, Direcția de Sănătate Publică le recomandă tuturor părinților să fie atenți la fiecare semn de boală al copiilor lor. Și tocmai pentru a evita apariția vreunei epidemii, instituția desfășoară campanii de educație în școli.

Redactor: George Marinescu