Părinții moderni distrug viețile copiilor!

Părinții moderni le distrug viețile copiilor! Avertismentul vine din partea unui specialist din Iași. Acesta a pornit de la datele unui studiu efectuat la nivel internaţional care arată că unul din 5 copii are o problemă psihiatrică.

Un specialist ieşean a realizat o prezentare în detaliu asupra problemei educaţiei celor mici în context actual. El îi găsește vinovați în principal pe părinţi şi mai puţin şcoala sau societatea. Relaţia dintre copii şi părinţi precum şi modul în care adulții aleg să-şi educe copiii influenţează mai mult decât se crede sănătatea mintală a tinerilor, susțin psihiatrii ieşeni. Ultimele statistici realizate la nivel internaţional, prezentate de medicii de la Institutul „Socola“ din  Iaşi, arată că un copil din cinci are o afecţiune psihiatrică. În anul 2016, un copil din 36 era diagnosticat cu ADHD, conform Centrului pentru Control şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite. De asemenea, se pare că depresia în rândul adolescenţilor a crescut cu 37%.

Datele oficiale arată că în luna noiembrie a anului 2016, rata sinuciderilor în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani era mai mare decât cea a deceselor survenite în urma accidentelor rutiere. Pornind de la aceste statistici, medicii ieşeni spun că vina nu este a şcolii sau a sistemului, aşa cum s-a crezut iniţial, ci a modului în care părinţii îşi tratează copiii.

„Problema o reprezintă însă părinţii. Aceştia îşi privează pruncii de bazele unei copilării sănătoase, cum ar fi o alimentaţie echilibrată şi un somn suficient, mişcare şi aer proaspăt, jocuri creative, comunicare, timp liber, obligaţiuni cu limite clar stabilite şi instrucţiuni descrise”, a declarat Andreea Nester, medic specialist psihiatru al Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi

Dr. Andreea Nester a mai declarat că doar dragostea pe care un părinte o transmite  copilul său nu este suficientă pentru a forma un om. Una dintre cele mai mari greşeli ale părinţilor este că sunt moderni, foarte accesibili din punct de vedere emotional și că îşi răsfaţă prea mult copiii.

Concluzia dată de psihiatrul Andreea Nester este aceea că deteriorarea relaţiei dintre părinţi şi copil s-a produs atunci când educaţia tradiţională a început să fie privită ca fiind autoritară iar părinţii au început să devină cei mai buni prieteni ai copiilor. Acest lucru a dus la naşterea unei noi generaţii de copii.

Redactor: Sondra Sandu