Părinţi, atenţie la copii voştrii ! (VIDEO)

Este mesajul poliţiştilor către toţi adulţii care au adolescenţi acasă. Numai în două zile, 6 persoane au fost reţinute pentru posesie, vânzare şi consum de droguri în judeţul Constanţa. În momentul de faţă suspecţii sunt cercetaţi în libertate.

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii antidrog au prins în flagrant pe bulevadrul Alexandru Lăpuşneanu, trei tineri care deţineau substanţe cu efect psihoactiv. Aceştia le ofereau spre vânzare contra sumei de 10 lei pentru un plic.

Poliţiştii au aflat că tinerii au reuşit să vândă 50 de plicuri pana să fie prinşi. Cei trei s-au ales cu dosare penale. Şi nu au fost singurii. În Vama Veche, oamenii legii au identificat alţi trei tineri care aveau asupra lor droguri de mare risc.

Toţi cei saşe sunt cerectaţi în libertate. Cei mai mulţi constănţeni sunt însă de părere că trebuie intensificate controale pentru ca acest flagel să nu ia amploare. Unii chiar au un mesaj clar, ‘Drogurile nu sunt bune. Ar trebui sa le dea amenzi peste amenzi.’

Sunt şi tineri care recunosc că au încercat anumite substanţe, însă nu pot fi de acord cu comercializarea lor.

Oamenii legii îi avertizează pe părinţi să aibă grijă de copii lor şi să se informeze pe cât posibil despre peroanele din anturajul lor. Aceştia sunt sfătuiţi să apeleze imediat la psiholog, medic sau chiar poliţie dacă observă ceva schimbat, pentru a preveni astfel dependenţa.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc / George Dima