Parfum exotic în Gara CFR Constanța

Călătorii care ajung în Gara Constanţa au parte de o primire… exotică. Zeci de palmieri sunt adăpostiţi aici până în primăvară, când se vor întoarce în staţiunea Mamaia. Este pentru al doilea an în care gara CFR devine seră pentru arborii tropicali.

Dacă vara fac senzație pe litoral, în sezonul rece stau la adăpost, în gară. Este vorba despre zeci de palmieri ai unui complex hotelier din stațiunea Mamaia.

Reprezentanții CFR Constanța au hotărât să le pună la dispoziție patronilor de hoteluri din Mamaia spațiile comerciale din incinta gării pe care nu a dorit nimeni să le închirieze. Hotelierii nu plătesc taxă pentru spațiul ocupat – singura condiție pusă de reprezentanții CFR a fost ca angajații hotelurilor să aibă grijă de arbori. De conditiile climaterice, se ocupa administratia garii.

Părerile celor care trec prin gară sunt însă împărțite.

In sudul litoralului, in statiunea Jupiter, un alt hotelier a gasit alta solutie pentru palmierii sai. Le-a construit o sera in care sa-si petreaca iarna. Si pentru ca n-avea spatiu special destinat adapostului, a construit solarul chiar in jurul palmierilor. Plantele au ramas pe loc in ghivecele lor, iar peretii protectori au fost adaugati pe exterior.

Redactor: Paul Alexe