Parcul Evergreen din Mangalia a fost inaugurat

La Club Nautic Mangalia a avut loc evenimentul prilejuit de finalizarea proiectului „Înfiinţarea Parcului Evergreen“, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Lucrările la Parcul „Evergreen“ au fost demarate în luna august a anului trecut şi ar fi trebuit finalizate în patru luni, până la finele lui 2015. Întârzierile foarte mari, puse de către administraţia publică locală în seama constructorului parcului, precum şi „greşelile“ asumate de către reprezentanţii primăriei, au împins data finalizării până astăzi.

Administrația locală pune în seama constructorului acestui obiectiv penalităţile lucrărilor, percepute din 1 ianuarie 2016 şi până azi, care se ridică la circa 1,8 milioane de lei, bani ce vor fi scăzuţi din suma totală a proiectului. Potrivit reprezentanţilor primăriei, valoarea totală a proiectului „Înființare Parc Evergreen este de aproximativ 9 milioane de lei.

Parcul, amenajat pe fosta staţie de betoane COMCM, are o suprafaţă de 28.148 mp. Chiar și inaugurat, parcul n-a scăpat de probleme, care urmează a fi remediate tot de către constructor. Cea mai gravă dintre acestea este lipsa scurgerii pluviale, ce a determinat inundarea parcului încă de la prima ploaie mai puternică.

O altă promisiune a edililor locali o constituie asfaltarea şi realizarea trotuarelor pe 17 străzi din vecinătatea parcului, ce ar urma să fie finalizate în vara anului viitor.

Alte probleme ridicate în cadrul conferinţei au luat în discuție alte două proiecte europene, aflate şi acum în stadiul de şantier și care se speră a fi finalizate cât mai repede: Aleea Teilor şi „Callatis – Istorie la Malul Mării Negre“.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei