Parcul constănțean Tăbăcărie devine scena “Primăverii Artelor”

Maratonul de evenimente artistice se va desfăşura într-un spaţiu creat special pentru tineri, iar în weekend în Amfiteatru. Inițiativa aparține studenților de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius.

Începând de astăzi, până pe 15 martie, Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanța se umple de culoare. Iubitorii de artă și nu numai sunt așteptați să participe la evenimentul ajuns la cea de-a 10 ediție, organizat an de an de către studenții și profesorii Facultății de Arte a Universităţii „Ovidius“.

Pe malul Lacului Tăbăcărie, în apropiere de Ţara Piticilor, a fost creată „Grădina artelor“, unde în fiecare zi vor avea loc concerte, spectacole de teatru, expoziţii şi workshop-uri la care vor fi prezenți studenţi şi masteranzi de la toate specializările Facultăţii de Arte. Constănțenii vor găsi în ‘Grădina artelor’ și mărțișoare și produse handmade lucrate cu pasiune, într-o diversitate de stiluri, special pentru această perioadă a anului.

În acest an, cu ocazia Anului Omagial Ovidius, în care aniversăm 2060 de ani de la nașterea poetului și comemorăm 2.000 de ani de la moartea sa, ‘Primăvara artelor’ va readuce în prim-plan amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, care va deveni scena mai multor spectacole de teatru, susținute în fiecare weekend de către studenți-actori de la Facultatea de Arte a Universității ‘Ovidius’ din Constanța.

Reporter: Camer Niță / Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea