Parcul Arheologic între buruieni și șanțuri

Din lipsa implicării autorităților locale, Parcul Arheologic din Constanța s-a transformat intr-un loc abandonat acoperit de buruieni. Aspectul dezolant a fost remarcat și de turiști, care spun că evită să se plimbe in zonă pentru că au senzația că fac o călătorie in Evul Mediu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=05QG5D0rq90[/youtube]

Faptul că Parcul Arheologic a fost lăsat pradă buruienilor nu poate fi contestat. Oricine trece prin zonă poate remarca aspectul neingrijit , cu șanțuri săpate și iarbă mare cât casa. Oamenii  recunosc că evită să facă plimbări in zonă și reclamă faptul că buruienile au crescut necontrolat și că iarba nu a mai fost tăiată de foarte multă vreme.

O escapadă în Parcul Arheologic din Constanţa ar fi trebuit să însemne mai mult decât o plimbare relaxantă, deoarece vestigiile prezente reprezintă o adevărată lecţie de istorie despre locul pe care este aşezat.

Lucrările demarate, în luna noiembriea anului 2015, la Parcul Arheologic din municipiul Constanţa au fost oprite. Motivul este că firma care a depus prima contestație a făcut plângere și la Curtea de Apel Constanța, iar Instanța a decis ca ofertele să fie reanalizate. Acum, întregul proiect este in pericol. Cu alte cuvinte, dacă până la 31 august nu sunt terminate lucrările, ceea ce este practic imposibil, municipalitatea va pierde toți banii europeni atrași și, implicit, nu va mai putea să reabiliteze Parcul Arheologic din fonduri comunitare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.