Parcarea Verde din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost inaugurată (VIDEO)

Singura investiție de acest fel din țară, aceasta dispune de 256 de locuri de parcare, lift, grupuri sanitare, facilități pentru persoanele cu handicap precum și de nota eco de design reprezentată de vestitele aranjamentele florale.

Finanțat în majoritate de Fondul European de Dezvoltare Națională cu sprijinul Primăriei Constanța, proiectul demarat în mai 2011 s-a încheiat oficial, chiar cu o lună mai devreme decît data stabilită pentru finalizarea lucrărilor.

Rezultatul investiției de aproape 17 miliarde de lei? Singura parcare etajată din România, construită și amenajată la standarde europene, pe strada Nicolae Iorga, menită să faciliteze accesul personalului, al clienților sau al vizitatorilor punctelor de interes din zona centrală a orașului.

Avînd în vedere că în zonă se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța precum și Direcția de Sănătate Publică, alături de policlinici și farmacii, parcarea oferă locuri gratuite tuturor celor care accesează aceste instituții.

Astfel că oamenii care au o urgență nu mai sunt nevoiți să piardă timp prețios în căutarea unui loc de parcare.

Proiectul a pornit tocmai de la ideea de a fluidiza traficul.

Finalizarea parcării înseamnă 15 locuri de muncă permanente. De asemenea, a fost reorganizată și stația de taxiuri din zonă, chiar lîngă clădirea parcării, pe o bandă special creată, astfel ca traficul să se desfășoare fără probleme.

Primăria Constanța are în proiect pentru perioada următoare construirea unei parcări în zona centrală a stațiunii Mamaia, precum și a unor pasarele pietonale în trei dintre cele mai aglomerate zone. Este vorba despre Satul de Vacanță, zona Cazino și în nordul statiunii.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru