Parada de 1 Decembrie se va organiza pe bulevardul Tomis

Pregătirile pentru Ziua Națională a României au intrat în linie drepată în toate orașele mari. Pentru prima dată și constănțenii vor avea parte de manifestări inedite. Astăzi a avut loc antrenamentul general pentru ceremonia militară care va avea loc de 1 decembrie. 

Permieră pentru orașul nostru! Anul acesta, autoritățile locale au decis ca parada de 1 Decembrie să se organizeze pe bulevardul Tomis și nu în Piața Ovidiu, ca anii precedenti, și nu oricum.

Peste 500 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, au participat la repetiție.

Constănțenii aflați în zonă au fost plăcut surprinși de ceea ce au văzut.

De asemenea, vineri, 1 Decembrie, pentru organizarea festivităților oficiale dedicate Zilei Naționale a României, în intervalul orar 7,30-12,00, se restricționează circulația pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între zona Capitol (intersecția bulevardelor Tomis și Mamaia) și bulevardul Ferdinand, fără însă a fi restricționată circulația mijloacelor de transport. Acestea vor staționa la intersecția bulevardului Ferdinand cu bulevardul Tomis, în perioada defilării blocului de paradă.

Totodată, străzile secundare cu care se intersectează bulevardul Tomis — strada Cuza Vodă, strada Ștefan cel Mare, strada Constantin Brătescu, strada Sarmizegetusa, strada Dacia și strada Decebal și strada Tudor Vladimirescu,  vor fi închise circulației.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea