Panică printre locuitorii din Cernavodă la auzul alarmei de la centrala nucleară (VIDEO)

Exerciţiul anual de urgenta radiologica Brumar a inceput la prânz când in tot oraşul Cernavodă a răsunat alarma. La sediul comitetului local pentru situatii de urgenta au fost primite 4 comunicate din partea CNE Cernavoda.

La exercitiu au participat Centrala nuclearelectrică, Primaria Cernavoda, Institutiile de invatamant de pe raza orasului dar si  Inspectoratul pentru situatii de urgenta Dobrogea al judetului Constanta. Conform scenariului, tuturor elevilor din oraş li s-au distribuit pastile cu iodura de potasiu. Pentru că  fost doar o simulare aceştia au primit de fapt bomboane.

Reacția populației nu a întarziat să apară. Deși aparent au încercat să-și mențină calmul, cernavodenii nu au știut care este motivul pentru care sirenele au fost declanșate, aşa că mulţi au reacţionat ca într-un caz real.

In cadrul acestui exercitiu a fost simulat un accident nuclear care implica eliberarea de emisii radioactive. Exercițiul de alarmare face parte din planul privind intervenția în cazul situațiilor de urgență și se dorește în fiecare an a fi o demonstrație utilă și necesară comunității.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae