Panică noaptea trecută în cartierul constănțean Tomis III

Un incendiu a cuprins un apartament de la parterul unui bloc. Locuința era plină de cartoane și alte gunoaie strânse de proprietar, asa ca pompierii au reușit să stingă incendiul abia după două ore. Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit la o veioză.

Fumul care ieșea din apartamentul unui bătrân din cartierul Tomis III i-a alertat pe vecinii care au chemat imediat autoritățile. Pompierii ajunși la fața locului au fost nevoiți să spargă ușa apartamentului și asta pentru că proprietarul imobilului refuza să le permită accesul.

Pomperii au găsit în casă un peisaj greu de imaginat. Bătrânul a strâns de-a lungul anilor sute de kilograme de cartoane și gunoaie care au luat foc și ardeau mocnit. Ei au fost nevoiți să taie gratiile apartamentului cu flexul pentru a putea interveni.

Fumul înecăcios a cuprins toată scara blocului. Unii dintre vecini au rămas blocați în apartamente, iar alții așteptau ca echipele ISU să lichideze incendiul. Cu toții s-au speriat groaznic.

Bătrânul este o problemă știută de către toți vecinii. El strânge gunoaie de zeci de ani, iar în imobil este un miros de neimaginat.

După o luptă lungă cu focul, pompierii au reușit în cele din urmă să stingă incendiul. Gunoaiele erau până în tavan.

Bătrânul a reușit să își salveze actele și câteva haine și acelea udate de pompieri. El și-a petrecut noaptea sub cerul liber. Vecinii speră ca vecinul-problemă să nu încerce să își reîntregească din nou colecția de cartoane.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea