Panică în stațiunea Mamaia!

Un incident ce se putea transforma într-o adevărată tragedie a avut loc în acest weekend, în parcarea celui mai exclusivist club din statiunea Mamaia.  Câțiva afaceristi turci au ales să-și facă o intrare spectaculoasă și au sosit cu elicopterul. De aceeași intrare controversată a avut parte și cântărețul Antonis Remos, cel care a întreținut atmosfera pană spre miezul nopții. Din pacate, ei nu au fost feriți de întâmplări neplăcute. O filmare de după aterizare surprinde secundele când pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor, imediat după aterizare.

Elicopterul care era să producă un dezastru în Mamaia a fost filmat cu câteva momente înainte de aterizare, sâmbătă, în nordul staţiunii. Sosirea lui cu invitaţi la deschiderea unui club de fițe era să declanşeze şi alte tragedii, prin furtuna stârnită de trecerea sa la mică înălţime. Camera de bord a unui taximetrist surprinde venirea aparatului de zbor care aduce invitaţii speciali, pe cântărețul grec  Antonis Remos.
Trecerea elicopterului la mică înălţime produce o furtună puternică în care obiecte de dimensiuni mari, nişte panouri, sunt luate pe sus şi aruncate printre oameni, în zona circulată. Câţiva trecători şi şoferi aflaţi în afara maşinilor trebuie să se ferească fulgerător de obiectele care zboară razant deasupra capetelor lor. Martorii spun că manevra pilotului de elicopter a fost total greşită de la bun început.

”Deşi clubul are heliport pe cupolă, pilotul elicopterului n-a reuşit nici la repetiţiile din ajun să aterizeze la punct fix. Aşa că a făcut alegerea cu aterizarea în parcare, ceea ce este extrem de periculos. Dacă parcarea era goală, ar fi fost mai sigur. Dar cu atâţia oameni aflaţi acolo, cu maşini în jur, gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă se dezechilibra aparatul de zbor şi sărea o bucată din elice. Îi omora pe toţi, iar o scânteie ar fi fost de ajuns să ia foc totul. Ar fi fost un dezastru de proporţii“, consideră Claudiu, un client frecvent al localurilor de pe litoral.

Elicopterul aparţine unei companii aparţinând omului de afaceri Jean Paul Tucan, din Năvodari, cu proprietăţi imobiliare şi linii de transport. Tucan a fost şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, fiind cel care a instalat sistemul de iluminare pe Podul Agigea la Crăciunul din 2007.

Redactor: Cristina Niță