Palatul Navigației din Constanța a fost vandalizat

Mai mulți locatari din zonă au smuls tâmplăria veche a monumentului pentru a le folosi la un grătar. Ei au fost însă surprinși de trei trecători care au sunat la 112.

Monumentele de valoare ale Constanței cad pradă în fiecare zi lipsei de civilizație a locuitorilor. Cel mai recent exemplu este Palatul Navigației din zona veche a orașului, a cărui tâmplărie veche a fost folosită de locuitorii din zonă pentru un grătar. Din spusele martorilor, mititeii erau preparați cu ajutorul jarului rezultat din lemnele smulse din fațada clădirii. Toată această întâmplare a fost surprinsă de trei trecători care au alertat autoritățile.

Din spusele martorilor, oamenii legii ajunși la fața locului nu au luat nicio măsură împotriva celor care devastau fațada clădirii și asta pentru că nu au putut demonstra că lemnele au fost rupte din tâmplăria monumentului. Cei care au asistat la întreaga scenă sunt acum hotărâți să depună plângere la poliție.

Am încercat și noi să contactăm fără succes autoritățile constănțene, iar singurul răspuns pe care l-am primit de la poarta primăriei a fost că echipa administrativă se află într-o ședință. Palatul Navigației din Constanța este construit în stilul art nouveau, un stil abandonat de artiști din considerente economice. Acum aproximativ 100 de ani, clădirea era sediul administrativ al unei firme care se ocupa de organizarea călătoriilor între New York și Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Narcis Verdes