Păgubiți și puși pe drumuri

Un necaz nu vine niciodată singur așa că cei care au ghinionul să devină protagoniștii unui accident de circulație, fie el și soldat doar cu pagube materiale ar trebui să știe că vor avea de îndurat un adevărat calvar birocratic. Firmele de asigurări îi pun pe proprietarii de mașini pe drumuri pentru orice document.

Şeful Poliţiei Rutiere Mangalia, comisar şef Gabriela Iacob, spune că numărul locuitorilor care solictă astfel de documente justificative de la biroul său este din ce în ce mai mare şi, asta, pentru că firmele de asigurări pur şi simplu eludează legea.

Ce aveţi de făcut pentru a nu mai pierde vremea solicitând tot felul de acte şi hârtii inutil poliţiei? Nimic mai simplu: citiţi de două ori Legea societăţilor de asigurări. Lucru valabil, spun poliţiştii, şi pentru angajaţii firmelor de asigurări.

Mai mult, pe lângă faptul că, potrivit firmelor de asigurări, trebuie să obţineţi tot soiul de acte de la Poliţia Rutieră, nu de puţine ori acestea mai cer şi constatarea daunelor tot de către… oamenii legii!

Angajaţii firmelor ce ar trebui să vă despăgubească în cazul unui accident sunt plătiţi tocmai de şoferii implicaţi în accidente şi, prin urmare, trebuie să îşi facă treaba pentru care sunt remuneraţi.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin