Pagubele furtunilor din septembrie produse în comunele tulcene nu au fost decontate de Guvern

Furtuna din luna septembrie a produs pagube serioase și în Tulcea. Trei comune și un oraș au fost distruse de viitura care a acaparat județul. Comitele locale pentru situații de urgență, alături de comitetul județean au evaluat pagubele. Repararea caselor și a drumurilor din comunele Frecăței, Somova, Baia și din orașul Isaccea depăşeşte suma de patru milioane de lei.
Documentația a fost transmisă Guvernului, dar autorităţile tulcene nu au primit încă un răspuns.
Dacă în privinţa drumurilor distruse de furtună, primarii au încercat să le repare din fonduri proprii, pentru casele afectate au existat doar ajutoare din partea unor persoane private.

„Chiar dacă majoritatea caselor din Cataloi nu erau asigurate la mijlocul lunii septembrie, am înţeles că pe situaţii de urgenţă se pot primi bani pentru reparaţii. Până acum nu avem nicio veste de la autorităţi, însă oamenii au mai făcut reparaţii cu mijloace proprii, fiecare după buget”, a declarat viceprimarul comunei Frecăţei, Paul Mitu.

Cele mai mari sume au fost solicitate pentru reparaţiile străzilor. Comuna Frecăţei este singura căreia i-a fost afectat şi sistemul de alimentare cu apă.

Redactor: Denisa Stoenescu