Pactul pentru Muncă, la Constanța

”Pactul pentru Muncă. Împreună Reconstruim România” a ajuns astăzi la Constanţa. Adaptarea la situaţia actuală a forţei de muncă la nivel naţional şi identificarea unor soluţii viabile cu aplicabilitate imediată sunt priorităţile majore ale proiectului.

La conferință a participat prin skype și premierul României, Ludovic Orban. Acesta a punctat planurile Guvernului din umătoarea perioadă în ceea ce privește piața muncii.

Orașul de la malul mării a fost gazda ultimei ediții a seriei de dezbateri organizate în ultimii doi ani de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, în parteneriat cu Federația Patronală Petrol și Gaze. Dezbaterile “Pactul pentru muncă” au pornit de la realităţile cu care s-au confruntat patronatele: o forţă de muncă insuficientă şi slab calificată.

La conferința organizată la Universitatea Ovidius din Constanța au participat nume importante din mediul de afaceri, importanți antreprenori.

Toate concluziile și soluțiile găsite de antreprenori vor fi înaintate ulterior Guvernului României sub forma unui memorandum.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin