Pacientii internati la Spitalul Clinic Judetean Constanta se topesc de caldura

Pacientii internati la Spitalul Clinic Judetean Constanta se topesc de caldura in saloane la temperaturi de peste 30 de grade. Aerul condiţionat lipseşte, ori nu funcţionează. La sectia de Pediatrie geamurile sunt ermetic inchise. Aici aerul este irespirabil, iar saloanele par mai degraba celule dintr-o inchisoare de maxima siguranta.

De parcă boala nu ar fi deja o povară prea mare pentru ei, bolnavii spun ca pur si simplu nu mai fac fata caldurii din saloane. Recent operati sau diagnosticati cu boli cronice pacientii sunt revoltati de faptul ca sunt internati in conditii jalnice.

De departe cel mai greu fac fata valului de caldura micutii internati la sectia de Pediatrie. Cum intri pe secţie, te asfixiezi. Într-o cameră stau şi câte 3-4 copii, însoţiţi, fiecare, de către un părinte. Geamurile sunt ermetic închise, fără posibilitatea de a fi deschise, iar aerul condiţionat este pus de formă. Mamele copiilor au ajuns la capătul răbdării şi nu ştiu cui să se adreseze. Nici la sectia de Neurologie situatia nu este roz, dimpotriva… unii pacienţi udă prosoapele şi le pun în jurul gâtului pentru a putea suporta căldura. Fiecare numără zilele până la externare . In fiecare vara povestea se repetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanţa, iar strigătele de disperare ale pacienţilor care se topesc de căldură în saloane par să nu ajungă la directorul unităţii. Bolnavii se aleg doar cu promisiuni cum ca spitalul va fi renovat sau ca au fost aprobate fonduri pentru a-l dota corespunzator.

Reporter: Camer Nita ; Imagine; Cristian Rizea