Pacienții cu boli rare, tratați la spitalul CFR Constanța

Boala Wilson reprezintă o afecțiune ereditară legată de o acumulare de cupru în țesuturi si organe în special în ficat si în encefal. Având o evoluție galopantă, asociată cu miscări involuntare ale membrelor, contracții puternice ale muschilor dar și tremurături, boala afectează viața pacienților, condamnându-i de multe ori la pat. În aceasta situație se află și Ionuț care a aflat despre problema sa în urmă cu șapte ani. Boala i-a furat tinerețea și l-a făcut să umble prin diverse instituții pentru a se trata. După mai multe discuții cu alți pacineți, a hotărât să se trateze și la Spitalul CFR Constanța.

Imediat după sosirea în Constanța, Ionuț a ajuns pe mâinile specialiștilor de la spitalul CFR care l-au inclus într-un plan de terapie.

Și Marian s-a tratat aici și și-a recăpătat funcționalitatea neurologică.

La fel ca Marian iși dorește și Ionuț să se întoarcă la o viață normală. Medicii neurologi din cadrul spitalul CFR Constanta speră ca în curând tratamentul să fie completat de recuperare neurologică, însă sunt necesare pentru aceasta investiții într-o secție nouă.

Redactor: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima