Păcălit cu 18.000 de euro

Surpriză pentru un bărbat care s-a îndrăgostit pe reţelele de socializare. Acesta a crezut că se va însura cu femeia visurilor sale şi i-a trimis aproape 20.000 de euro. Când a realizat că, de fapt, a fost înșelat bărbatul a depus plângere la poliție. Acum, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au început cercetările pentru identificarea autorului.

Un hunedorean, în vârstă de 52 de ani, a fost înșelat de o femeie pe care a cunoscut-o pe Facebook cu suma de 18.000 de euro. După lungi conversații pe rețeaua de socializare, femeia virtuală i-a promis acestuia că se va căsători cu el. Sub pretextul că doamna din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite 3.000.000 de dolari „să aibă grijă de ei până va veni ea în ţară”, aceasta i-a cerut bărbatului diferite sume de bani. Femeia a motivat că banii promişi de ea erau blocați într-un cont în Indonezia şi că trebuie să plătească pentru a-i debloca.

„În data 19.02.2019, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Petroşani, despre faptul că, în cursul lunii septembrie 2018, a cunoscut, în mediul virtual o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el. (…) Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta  mai multe sume de bani, în diferite tranşe în valoare totală de 17.000 euro şi aproximativ 2.000 de dolari, în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Acum, Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au început cercetările pentru identificarea autorului.

Acesta nu este primul caz. În noiembrie 2018, o femeie din Petrila, judeţul Hunedoara, a transferat peste 11.000 de euro în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut tot pe o reţea de socializare. În cazul respectiv acesta îi promisese că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România. Pensionara de 68 de ani s-a lăsat păcălită de escrocul care i-a promis că o va lua de nevastă şi va veni în România să locuiască împreună.

Redactor: Oana Jărloianu