Ozzy Osbourne va sărbători 5 decenii de carieră

Ozzy Osbourne va sărbători 5 decenii de carieră cu un turneu de adio, care va dura 2 ani. Pentru aceste concerte, fostul vocalist al trupei Black Sabbath va fi acompaniat de vechii săi colaboratori.

Ozzy Osbourne, care în februarie 2017, a susţinut ultimul concert alături de trupa Black Sabbath, pe care a format-o în 1968, va ajunge, începând cu anul 2018, în America de Sud şi Europa. Ozzy Osbourne va sărbători cele cinci decenii de carieră cu un turneu de adio. Turneul va începe în 2018 cu un show în Mexic și se va încheia în 2020. Printre cele 22 de state europene în care trupa va concerta se numără: Danemarca, Belgia, Spania şi Portugalia. Pentru aceste concerte, Ozzy Osbourne va fi acompaniat de vechii săi colaboratori: Zakk Wylde, Blasko, Tommy Clufetos şi Adam Wakeman.  Acest turneu va marca finalul carierei unui artist legendar, deşi el va continua să susţină ocazional show-uri.

Ozzy Osbourne supranumit „Prince of Darkness a devenit cunoscut, la începutul anilor 1970, ca vocalist al formaţiei Black Sabbath. El a făcut parte din trupă din anul 1968 până în anul 1978.  A urmat o carieră solo, cu 11 albume de studio lansate, vândute în peste 55 de milioane de copii în întreaga lume.

Trupa Black Sabbath s-a reunit în 2010 şi a lansat un nou album de studio, intitulat „13”, în 2013. De asemenea, în 2007, a primit o stea pe The Birmingham Walk of Stars. Alături de Sharon, soţia, Kelly, fiica, şi Jack, fiul, a fost protagonistul show-ului TV „The Osbournes”, difuzat de postul MTV din 2002 până în 2005.

Redactor: Lavinia Barbu