Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV, a fost învestit în funcția de vicepreşedinte al Asociaţiei Europene EDINNA

În urma alegerilor organizate în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Europene EDINNA (Education in Inland Navigation), la Bruxelles, directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupșa, a fost desemnat cu unanimitate de voturi, în funcția de vicepreşedinte. A doua funcţie de vicepreşedinte i-a revenit lui Manfred Wieck din Germania, în timp ce preşedinţia este deţinută până în 2015 de către olandezul Arjen Mintjes. CERONAV este membru fondator al asociației şi, prin funcția obținută,  devine singura instituţie care deţine două din cele şase funcţii din Comitetul Director al EDINNA, având încă de la înfiinţare o poziţie de membru prin Doina Munteanu – Director al Centrului CERONAV din Galaţi.

 „Vicepreşedinţia EDINNA înseamnă o recunoaştere la nivel european a CERONAV ca fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori în domeniul pregătirii şi certificării personalului naval. Consider că România, alături de Olanda şi Germania sunt cei trei mari jucători de pe Coridorul Rin-Main-Dunăre şi am reuşit alături de colegii mei, Doina Munteanu, Ghiuler Manole şi Vasile Pipirigeanu să demonstrăm încă o dată acest lucru la Bruxelles.  Am convingerea că în mandatul meu voi putea promova activ interesele personalului navigant românesc, în elaborarea standardelor de pregătire, promovarea unor directive unice europene şi recunoaşterea certificărilor noastre.”, a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.

Asociaţia Europeană EDINNA a fost înfiinţată în anul 2009 şi are ca scop armonizarea standardelor de formare a personalului navigant de pe apele interioare din Europa şi introducerea unor directive unice la nivelul Uniunii Europene. EDINNA reuneşte cei mai importanţi furnizori de educaţie şi pregătire profesională din România, Franţa, Slovacia, Belgia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Polonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Croaţia şi Rusia, precum şi membri asociaţi din Slovenia, Congo şi Egipt.

Redactor: Raluca Damian