Ornamente de Crăciun, realizate de copii

Copiii din centrele de plasament constantene au creat ornamente de Crăciun, pe care le-au scos la vânzare intr-un centru comercial din oraș. Expoziția cu vânzare organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța urmărește ca și micuții abandonați din centrele de plasament să simtă bucuria sărbătorilor . Din banii stransi se vor achizitiona obiecte de uz casnic pentru fiecare centru.

Cei mai multi dintre copii i-au trimis deja scrisoarea Mosului si asteapta cu nerabdarea ca acesta sa vina incarcat cu daruri. Spre deosebire de cei care isi doresc sa primeasca tablete, smarthphone-uri sau haine de firma, copiii din centrele de plasament isi doresc sa isi imbunatateasca conditiile de trai. Ca in fiecare an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat expozitia cu vanzare a ornamentelor confectionate manual de copii.

Copiii au fost extrem de încântați și s-au încurajat reciproc atunci când au realizat ornamentele. Tot ce a ieșit din mâinile lor este unicat și extraordinar de frumos.

Evenimentul de anul acesta este la ceas aniversar.

Prețurile pentru achiziționarea ornamentelor sunt simbolice, iar primii cumpărători nu s-au lăsat așteptați. Expoziția cuprinde peste 300 de obiecte confecționate de copiii, tinerii și adulții protejași în centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Constanța. Târgul se desfășoară în perioada 15-22 decembrie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea