(UPDATE) Oricine poate să-și facă un vapor dacă are suficienți bani

O expoziție unică în România s-a deschis la Constanța. 35 firme constructoare de nave și accesorii maritime au venit din toată lumea pentru a prezenta ultimele dotări din domeniu. Pasionații de navigație pot să găsească aici piese pentru yacht-uri de fițe dar și pentru nave de război.

Companii din Olanda, Statele Unite, Germania, Norvegia, Spania dar si Romania au venit la malul Marii negre pentru a expune ultimele modele de accesorii. Cataloagele lor sunt pline de piese pentru nave comerciale, fregate militare sau yacht-uri, iar iubitorii de mare pot sa-si gaseasca aici orice de la componente de motor, echipamente de comunicatie si pina la bar-uri facute sa tina sampania rece pe ocean.

Targul de la Constanta se adreseaza si marilor constructori de nave. Fiecare dintre ei si-a trimis agenti care sondeaza terenul si sunt gata sa incheie parteneriate internationale.

Partea cea mai interesantă  este că firmele romanesti reprezeintă o treime din totalul participantilor, chiar daca multe dintre ele au capital strain.

Redactor: Doina Sirbu