Ore de nutriție în școli

Un parlamentar PSD  a depus, spre dezbatere, un proiect de lege privind introducerea orelor de nutriție în școli. Această inițiativă legislativă este susținută de 103 deputați și senatori.

Statisticile alarmante privind obezitatea în rândul copiilor, au determinat-o pe Maricela Cobuz, parlamentar PSD, să inițieze un proiect legislativ care are ca scop introducerea educației nutriționale în școli. Conform datelor statistice, 14% din copiii români cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 16 ani, sunt obezi. Maricela Cobuz a anunțat că a înregistrat la Camera Deputaților o propunere privind introducerea unei noi discipline în curriculum național pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial.  În cadrul orelor de nutriție și educație nutrițională, elevii vor învăța să se alimenteze sănătos. Disciplina va fi opțională, însă Cobuz este de părere că are un rol vital în combaterea obezității infantile.

”Consider că această propunere legislativă este de  importanță majoră, deoarece societatea modernă este considerată mediu „obezogenic”, prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate în grăsimi şi zaharuri la care se adaugă sedentarismul. Obezitatea la copil este diferită de cea a adultului, copilul fiind în perioada de creştere, de unde decurge obligaţia ca măsurile ce vizează scăderea în greutate să nu influenţeze dezvoltarea morfofuncţională fiziologică”, spune deputatul PSD.

Proiectul este susținut de toate partidele parlamentare, iar 103 senatori și deputați au semnat deja inițiativa.

Redactor: Isabela Boantă