Ore de clasă… printre ciuperci!

Imagini de necrezut vin dintr-o şcoală din Constanţa ! Într-o clasă dintr-un liceu, cresc ciuperci din parchet. Elevii au fotografiat si distribuit pe internet celebrele fotografii, iar autoritatile sanitare au batut azi la poarta scolii. S-a lasat cu amenzi si inchiderea clasei cu pricina.

Fotografiile incredibile au fost realizate într-o sală de clasă a Liceului de Telecomunicații din municipiul Constanța. În ele se vede clar, cum, lângă un perete, au crescut mai multe ciuperci. Cand ziaristii au ajuns la Liceul de Telecomunicatii. directoarea scolii a negat cu vehementa realitatea evidenta in pozele elevilor.

N-a reusit insa ca sa-i convinga si pe medicii Directiei de Sanatate Publica, sositi în control in scurt timp. Autoritatile Sanitare nu s-au lasat impresionate de explicatiile directoarei si au controlat toata scoala. In cele din urma, directorul liceului a admis ca a trimis copii ca sa-nvete in acel loc.

Liceul de Telecomunicatii din Constanta are un corp de cladire pe care se chinuie sa-l renoveze de cativa ani. Cand vin, banii vin cu ţârâita, iar ploaia si intemperiile degradeaza totul pe zi ce trece. Ploua din tavan, apa se scurge pe pereti si imbiba parchetul de pe podea. Inspectoratul Scolar din Constanta spune ca din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010. 26 de elevi din clasa a XI-a, invata în sala în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat. Inspectoratul a recomandat Liceului dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător.

Redactor: Paul Alexe