Ordonanța militară 8, noi măsuri

Aseară, aproape de miezul nopții, autoritățile au venit cu o nouă ordonanță militară. Aceasta nu anunță măsuri drastice, ci vine mai degrabă cu recomandări în ceea ce privește perioada sărbătorilor Pascale.

 

Ordonanța nr. 8 rectifică anumite lucruri care au fost restricționate în ordonanțele precedente, printre care pescuitul comercial. Ministrul de Interne, Marcel Vela a precizat că este permisă circulația în afara locuinței a celor care efectuează pescuit comercial și acvacultură și a apicultorilor spre și dinspre locația stupinei. De asemenea, este permisă circulația persoanelor pentru achiziția de autovehicule, piese pentru mașini și totodată este permisă deplasarea la service-urile auto.

Când vor pleca de acasă, aceste persoane completează în continuare Declarații pe proprie răspundere. Pescarii și apicultorii vor trece ca motiv, deplasare în interes profesional, iar cei care se deplasează în legătură cu autovehiculul menționează, ca motiv, deplasare pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Redactor: Cristina Niță