Orban a cerut publicarea ordinului privind începerea şcolilor

Premierul Ludovic Orban a solicitat, luni, miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, Nelu Tătaru şi Monica Anisie, să definitiveze ordinul privind începerea anului școlar, astfel încât acesta să fie publicat marţi.

Pe 18 august Ministerul Sănătății a publicat ordinul pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19, în care sunt prevăzute regulile pe care școlile trebuie să le respecte pentru începerea anului școlar. De asemenea, Ministerul Educației a renunțat la ideea ca părinții să completeze o declarație pe proprie răspundere atunci când își trimit copiii la școală, un document prin care ar fi trebuit să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine, ele nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie.

Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Redactor: Oana Jărloianu