Orașul Ovidiu, înfrățit cu orașul Sulmona din Italia

Orașul Ovidiu, singurul care poartă numele poetului latin Ovidius Publius Naso, a primit vizita unei delegații a orașului italian Sulmona, cel în care s-a născut cel exilat, mai apoi, în vechea cetate a Tomisului. Cu această ocazie, primarii celor două localități au semnat acordul de înfrățire dintre Ovidiu și Sulmona.

Primăria din Ovidiu a fost gazda unei delegații oficiale a orasului italian Sulmona, locul nasterii poetului latin Ovidius Publius Naso. Delegația condusă primarul Sulmonei, Annamaria Casini, a fost primită de autoritățile locale. Edilul George Scupra, împreună cu omoloaga sa italiană, a semnat acordul de infratire a celor doua orase. În cele trei zile petrecute la malul mării, delegatia din Sulmona a vizitat obiective culturale si istorice, de pe teritoriul județului Constanța, care au legatură cu viata si operele poetului Ovidius.

In urma acestor evenimente, Annamaria Casini a propus ca deschiderea oficiala a Conferintei Internationale dedicate Anului Ovidius 2017, programată pe 03 aprilie, sa fie realizata impreuna cu primarii celor doua orașe înfratite cu orasul Sulmona, respectiv George Scupra si Decebal Fagadau. Dupa acest eveniment, delegatia a fost intampinata la Palatul Parlamentului din Bucuresti, in cadrul unei intalniri oficiale cu ministrul romanilor de pretutindeni, Angel Tilvar, la întâlnire fiind prezent și senatorul Nicolae Moga.

Redactor: Paul Alexe