Orașul Medgidia beneficiază de o stație de epurare la cele mai înalte standarde

Totul a fost posibil datorită unui proiect derulat pe fonduri europene de S.C. RAJA S.A, care a modernizat vechea stație a orașului. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 32 de milioane de lei.

 

Operatorul regional S.C. RAJA S.A. continuă proiectele accesate pe fonduri europene. Cea mai recentă realizare este modernizarea stației de epurare din municipiul Medgidia.  Tehnologia folosită în acest moment este la cele mai înalte standarde și folosește toate treptele pentru deversarea în siguranță a apei.

Stația de epurare Medgidia asigură tratarea apelor uzate colectate din aglomerarea Medgidia pentru o populație de aproximativ 70 000 de persoane. Noua tehnologie asigură îndepărtarea elementelor impurificatoare conținute în apele uzate, aducându-le în limitele admise pentru a fi descărcare în Canalul Dunăre – Marea Neagră. Investiția a fost una de amploare, iar termenul final a fost respectat.

În afara stației de epurare a apelor uzate, Compania de apă a realizat la Medgidia și reabilitarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare a cărei investiție se ridică la aproximativ 4 milioane de lei.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Adrian Florea