Orașul Mangalia va căpăta o nouă față începând cu anul acesta

În cadrul celei mai recente ședințe de consiliu, autoritățile locale au votat mai multe proiecte menite să aducă îmbunătățiri considerabile locuitorilor de aici, dar și să atragă mai mulți turiști.

Un cartier întreg de vile și case din Mangalia va fi racordat la rețeaua de apă și canalizare anul acesta.

Deși proiectul aduce o veste bună pentru mangalioți, în cadrul ședinței de consiliu a stîrnit o serie de controverse și asta prin prisma faptului că aleșilor le-a trebuit un an pentru a aduce utilități în zonă, în condițiile în care majoritatea locuitorilor de aici au scos bani din buzunarele proprii pentru a-și procura serviciile.

Mai bine mai tîrziu decît niciodată, la fel cum a fost în cazul unui alt proiect, respins cu majoritate de voturi de către aleșii locali. Sistematizării zonei Gării din Mangalia, acolo unde ar fi fost nevoie de un trotuar pietonal pentru a facilita accesul trecătorilor în zonă nu va prinde contur nici în 2016.

În schimb, în zona Școlii Sfîntul Andrei din oraș va fi construit un loc de promenadă, cu alei și băncuțe, dar și spații verzi.

Valoarea ultimului proiect este de 10.000 de euro, iar evacuarea garajelor vizate se va face pe cheltuiala concesionarilor.