Orașul de la malul mării va ajunge, curând, orașul betoanelor

Asta pentru că parcuri și spațiile verzi rămase se pot număra pe degete. Dreptul constănțenilor la spațiu verde și interzicerea construcțiilor abuzive sunt motivele pentru care un avocat a înființat o asociație care va milita pentru protecția mediului înconjurător.

Spațiul verde din orașul Constanța a fost înlocuit cu blocuri, iar pentru spațiile rămase, probabil, că deja a început numărătoare inversă. Puținele parcuri și zone cu verdeață ori sunt neîngrijite ori sunt administrate prost. Degradarea vizibilă a orașului și nepăsarea autorităților și doar câteva dintre motivele care l-au determinat pe avocatul Ion Stelian Cristian să înființeze o asociație care va milita pentru drepturile constănțenilor.

Atunci când protestele asociației nu vor fi luate în seamă, membrii acesteia vor merge mai departe în instanță. Acolo unde, justiția își va spune cuvântul.

Toți constănțenii care doresc să facă ceva pentru orașul lor se pot alătura Asociației Verde Urban. Membrii acesteia pot fi contactați și pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes