Orasul Cernavoda va gazdui Simpozionul National de Informare a publicului Nuc Info Day (VIDEO)

Simpozionul, aflat la cea de-a zecea editie, este organizat de Agentia Nucleara pentru Deseuri Radioactive, in colaborare cu Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Institutul National de cercetare si dezvoltare pentru tehnologii criogenice si izotopice si Primaria Cernavoda. Evenimentul are ca temă, anul acesta, Utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare.

Avand in vedere amploarea evenimentului, echipaje de politisti si jandarmi vor fi prezente luni inca de la primele ore in incinta primariei pentru a preveni orice tip de incidente.

Localnicii care vor dori sa-si achite taxele si impozitele in zilele de luni si marti vor putea intra in incinta primariei, insa accesul se va face doar prin usile laterale ale cladirii.

Evenimentul va reuni specialisti de marca din tara si din strainatate, din domeniul nuclear, avandu-i ca invitati speciali pe Alexander BYCHKOV, reprezentantul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, comertului si mediului de afaceri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Puiu Hasotti, ministrul culturii si Patrimoniului national, Raed Arafat, Subsectretar de stat in ministerul Sanatatii, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor.

Simpozionul Nuc Info Day se organizeaza anual. În cadrul acestuia se abordează diferite teme, care au legătură cu dezvoltarea domeniului nuclear, dar şi impactul pe care îl are asupra comunităţilor şi mediului.

Reporter: Roxana Oprea / Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae