Orașul Cernavodă a fost astăzi gazda unui forum

Orașul Cernavodă a fost astăzi gazda unui forum cu tema „Energii curate, energii verzi, Cernavodă oraş nuclear dunărean”.  La discuţii, în cadrul cărora s-au dezbătut strategia de dezvoltare a orașului Cernavodă precum şi proiectele referitoare la  dezvoltarea Regiunii Dunării, au participat o serie de oficialităţi atât din ţară cât şi din străinătate.

Evenimentul a fost organizat de Grupul de Iniţiativă  Ecologică  şi Dezvoltare Durabilă, al cărui presedinte executiv este Cristiana Sârbu.

Printre invitaţi s-au aflat prinţul Mihai de Laufenburg şi directorul general al administrației naționale de meteorologie, Ion Sandu.

Printre punctele importante ale tematicii dezbaterilor a fost cel referitor la strategia de dezvoltare a orașului Cernavodă, singurul  din țară care găzduiește o centrală nucleară. De asemenea au fost luate în calcul și proiectele referitoare la  dezvoltarea Regiunii Dunării, Magistrala Transeuropeană Canalul Rin-Main-Dunăre. În cadrul conferinței de presă care a avut loc după finalizarea forumului, deputatul PSD, Rodin Traicu a expus celor prezenți și stadiul în care se află proiectul referitor la construirea reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare electrice de la Cernavodă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca