Ora Pământului în Parcul Tăbăcărie

Organizația Non Guvernamentală Mare Nostrum ne provoacă să stingem lumina! Sâmbătă, de la 20.30, constănțenii sunt invitați să celebreze Ora Pământului și să ajute la aprinderea a 2000 de lumânări, ca simbol al utilizării în mod rațional a resurselor.

Sâmbătă, între 20.30-21.30, constănțenii sunt invitați în Parcul Tăbăcărie, pentru a celebra Ora Pământului și a se alătura, astfel, mișcării internaționale care mobilizează anual milioane de oameni.

Reprezentanții Organizației Mare Nostrum au pregătit o serie de surprize pentru participanți.Constănțenii vor ajuta la aprinderea a 2000 de lumânări, ca simbol pentru utilizarea în mod rațional a resurselor. De asemenea va fi organizată o Eco-cină la lumina lumânării și un colț unde participanții își vor putea agăța propriile promisiuni față de salvarea Pământului. Un bol de sticlă va conține răvașe pline de tâlc, confecționate din hârtie reciclata.Fiecare persoană prezentă la eveniment va putea lua un bilet, cu promisiunea că va face tot posibilul să respecte ce este scris pe el.

„Chiar dacă pare greu de crezut, o oră cu lumina stinsă poate ajuta vizibil la salvarea resurselor existente la nivel local, național, internațional.”, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv al ONG Mare Nostrum.

Organizația de mediu încurajează utilizarea energiei într-un mod rațional pe toată perioada anului,nu numai în acest interval orar stabilit la nivel internațional.

Redactor: Isabela Boantă