Opoziția contestă OUG

După adoptarea Ordonanței de Guvern cu privire la modificarea Codului Penal și publicarea ei în Monitorul Oficial, politicienii aflați în opoziție au reacționat virulent.

Politicienii din opoziție au avut reacții dure după ce ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanță de Urgență modificarea legilor cu privire la amnistie și grațiere. Prima reacție a fost a Președintelui Iohannis și a venit pe pagina sa de socializare.

Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției. Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și nazuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de coruptie.

Marți, după ce a participat la șecința CSAT, președintele Iohanis a avut o întîlnire cu Avocatul poporului și a mai spus că Guvernul va trebui să dea explicații românilor de ce a procedat așa.

În cursul după-amiezii de miercuri, Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, nu înainte de a protesta și în plenul parlamentului.

Din partea coaliției aflate la guvernare nu au venit reacții oficiale, doar Ministrul Justiției ieșind la declarații, după ședința de guvern, și limitându-se la a anunța că Ordonanța a fost adoptată.

Între timp, în cursul zilei de miercuri, câțiva parlamentari, dar și simpli membri ai coalitiei aflate la guvernare, și-au înaintat demisiile.

Redactor: Oana Jărloianu