Oportunități la Pecineaga

Grupurile de Acțiune Locală reprezintă parteneriate de tip public-privat, constituite la nivelul întregii ţări, formate, pe de o parte, din primării, consilii judeţene şi servicii adiacente acestora, iar pe de altă parte din societăţi comerciale, bănci, cooperative agricole, organizaţii de întreprinzători. Alături de acestea se mai află ONG-uri, asociaţii, fundaţii, dar şi persoane fizice.

În urma deciziei aleşilor locali din Pecineaga, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai firmei care va asigura studiile zonale pentru identificarea nevoilor de dezvoltare care ar putea fi rezolvate prin depunerea de proiecte.

Punctele forte ale aderării îl constituie timpul scurt în care sunt aprobate proiectele, valorificarea produselor în mod direct, prin târguri de promovare, dar şi faptul că deciziile sunt luate la nivel local.

 Primarul comunei Pecineaga, Lili Pâslaru, este de părere că aderarea comunei la Grupul de Acţiune Locală este un lucru benefic pentru localnici, întrucât aceştia ar urma să obţină şi profit de pe urma parteneriatului.

La nivel decizional, reprezentanţii privaţi şi cei ai ONG-urilor constituie 50la sută din asociaţie, iar partea publică celelalte 50 de procente.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei