Operațiunile de salvare, un film prost

La câteva ore după tragedie, la locul accidentului a ajuns și ministrul MAI, Gabriel Oprea care părea mai degrabă preocupat să arate jurnaliștilor că a tratat cu maximă seriozitate cazul și că a procedat exact cum impunea protocolul.

Deși a promis că va reveni cu informații proaspete, ministrul a decis să o arunce în luptă pe purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Constanța. Situația era dificil de gestionat, mai ales că la sosirea echpajelor ISU, motorul bărcii nu a funcționat, așa încât salvatorii au pornit spre victime vâslind.

După mai multe ore de așteptare au sosit de la Apele Române mai multe proiectoare, care ar fi trebuit să îi ajute pe salvatori. Timpul trecea, iar singurele rezultate vizibile erau resturile din aeronavă, purtate de jandarmi pe brațe, asemenea unor trofee pe pontonul care devenise podium de defilare pentru uniforme și funcții de conducere în stat. La un moment dat a fost trimis și un elicopter militar care survola zona. Asta în condițiile în care aparatul nu se putea apropia la mai mult de 200 de metri de luciul apei.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Bogdan Grigorescu