Operațiunea “Deszăpezirea 2.0”

Dacă marile bulevarde ale Constanței au fost deszăpezite, iar șoseaua este acum la negru, nu acelasi lucru se poate spune și despre trotuare sau despre străzile adiacente. Firma privată contractată de către primărie pentru deszăpezire acționează doar pe bază de ordin de la municipalitate. Din cauza faptului că în ultimii 10 ani iarna a fost destul de blândă, bugetul alocat pentru sezonul 2016-2017 este insufficient pentru a putea plăti serviciile de deszăpezire.

Multe dintre străzile Constanței încă sunt acoperite de gheață și reprezintă un adevărat test de echilibristică pentru pietoni. Deși bulevardele și străzile importante din oraș au fost deszăpezite, iar pe aici se circulă fără probleme, nu același lucru se poate spune despre străzile lăturalnice.  În contractul de deszăpezire pe care Primăria îl are cu o  firmă privată sunt prevăzute doar 109 străzi, în condițiile în care, în realitate, numărul acestora este mult mai mare. În plus, primăria este implicată în 4 dosare cu prestatorul de servicii, unul penal, și trei civile.

Pentru deszăpezirea restul de străzi, municipalitatea a găsit o altă soluție.

Oamenii spun că, în continuare, există trotuare pe care nu se poate merge din cauza stratului de gheață rămas.

Orașul de la malul mării a mai fost sub incidența unui cond roșu de ninsoare, însă acest lucru se întămpla în 2006, iar de atunci iernile au fost destul de blânde, astfel că bugetul alocat pentru deszăpezire pentru sezonul 2016-2017 a fost la fel precum cel din anii anteriori. Până acum s-a dovedit a fi insuficient.

Rămâne de văzut dacă tot soarele este cel mai bun angajat al firmelor de deszăpezire sau oamenii vor reuși, într-un final, să-și facă treaba.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea