Operațiune dramatică de salvare în localitatea constănțeană Tariverde!

Un copil de 10 ani, căzut într-o fântână, a fost ridicat, înainte de a fi prea tîrziu din hăul adânc de peste 10 metri. Promptitudinea cu care i-au sărit în ajutor vecinii l-a salvat pe băiat din ghearele morții.

Vecinii spun ca baiatul in varsta de 10 ani venise sa se joace acasa la prietenii lui.
La un moment dat a iesit din curte si fara sa isi dea seama a cazut intr o fantana care nu avea capacul pus si era acoperita cu zapada. Copilul a alunecat in gol mai bine de 15 metri insa in ultimul moment a areusit sa se agate de o sfoara iar apoi a inceput sa strige dupa ajutor.
Copilul de 10 ani se juca în curtea unor prieteni când s-a produs nenorocirea. Un singur pas făcut pe suprafața acoperită cu zapadă, pe care nu avea cum să o observe, l-a adus în fântâna adâncă de 10 metri. Au urmat clipe de coșmar, cu strigăte disperate și momente de neputință.
Un vecin a fost cel care i-a auzit chemarea după ajutor și, fără să stea pe gânduri, a coborât în fântână. În misiunea de salvare organizată de oameni s-au alăturat și alți doi vecini, care i-au ținut chingile bărbatului, pentru a putea ajunge la copil.
S-au scurs minute în șir de tensiune, culminate cu scoaterea la suprafață a băiețelului, aflat în stare de șoc. După ce l-au scos, vecinii l-au dus în casă încercând să-I acorde primul ajutor, până la venirea medicilor.
Pentru incidentul șocant, sătenii dau vina pe autoritățile locale. Aceștia spun că daca zăpada ar fi fost curățată la timp, copilul n-ar mai fi căzut în fântână.
A fost o lecție de viață și asta pentru că, din fericire, medicii spun că băiețelul a scăpat cu doar câteva lovituri, însă starea sa de sănătatea nu este pusă în pericol în urma episodului traumatic. Cu toate acestea, polițiștii din localitate au deschis o anchetă pentru a stabili cine se va vinovat de incident și ce măsuri pot fi luate.

Redactor: Oana Jărloianu