Opera din Constanța, premiată la Iași

Valorile Teatrului national de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, recunoscute la nivel național! Artiștii de la malul mării se întorc acasă cu trei premii importante obținute la Gala Operelor Naţionale ce a avut loc la Iași. Printre acestea se numără distincția pentru “Cel mai bun coregraf de balet clasic”.

Trei premii importante au fost caștigate de opera din Constanța, luni seară, la Iași. În cadrul celei de-a treia ediție a Galei Operelor Naţionale coregraful Horațiu Cherecheș a primit distincția “Cel mai bun coregraf de balet clasic”.

Tot la Iași, spectacolul “O noapte la Veneţia” a fost desemnat cel mai bun spectacol de operetă, iar “Cel mai bun spectacol de balet clasic” a fost considerat a fi “Romeo și Julieta”, pus în scenă la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”. Însă, tot meritul pentru aceste premii este al balerinilor, care dau viață fiecărui personaj pe care îl interpretează.

Publicul constănțean se va mai putea bucura de două spectacole de operă anul acesta, deoarece, pe 10 decembrie, trupa de balet va pleca în turneu în Germania, urmând ca din luna ianuarie să revină cu noi spectacole pe scena de la malul mării.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea