OPC face curățenie la Eforie

Jale la Eforie pentru comercianții din alimentație publică. Comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța, au găsit condiții dezastruoase la terasele de pe faleza din stațiune, iar în urma controlului, au fost închise 5 dintre acestea.

Comisarii de la Protecția Consumatorului, au găsit condiții dezastruoase la terasele de pe faleza din Eforie. Mizeria, depozitarea la caldură și bucătăriile impovizate în curțile din spate, au fost doar câteva dintre motivele, ce i-au făcut pe oamenii legii să suspende activitatea unităților de alimentație publică. Hamsia prajită și ținută la temperatura ambiantală a fost primul detaliu care le-a atras atenția inspectorilor OPC.

Deși, existau utilaje electrice, care trebuiau pornite pentru a ține mâncarea la cald, ele nu funcționau în momentul controlului.Cei răspunzători pentru comercializarea alimentelor, s-au folosit de nenumărate scuze în momentul când li s-a cerut socoteală. Cu toate că unii dintre cei vizați, au mai fost în atenția celor de la OPC, aceștia nu au luat în seamă legea și s-au jucat cu sănătatea populației.

Prinși cu musca pe căciulă și luați prin surprindere de catre OPC, patronii au încercat tot felul de tertipuri și intimidări ca să oprească verificările inspectorilor.

OPC a dispus oprirea temporară de prestări servicii, pentru cele 5 locații controlate care nu au întrunit normele de igienă și de comercializare din această stațiune a litoralului.

Redactor: Ramona-Mary Manea