Omagiu eroilor sârbi și cehi la Medgidia

La Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia a avut loc un ceremonial de pomenire și omagiere a militarilor sârbi și cehi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă din Dobrogea. La eveniment, au luat parte autoritățile locale, reprezentanți ai armatei, dar și diplomați din Serbia și Cehia.

Proiectul „100 de ani de la luptele pentru apărarea Dobrogei. Frăţia de arme româno – sârbo – cehă” a ajuns și la Medgidia. Evenimentul organizat de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Constanţa şi Liga de prietenie româno – sârbă, a avut drept scop cinstirea memoriei eroilor sârbi şi cehi care au luptat şi s-au jertfit pentru apărarea pământului românesc, în Primul Război Mondial. Ceremonia a debutat cu intonarea imnurilor naționale.

Despre faptele de vitejie ale eroilor comemorați au vorbit atât viceprimarul Municipiului Medgidia, cât și oficialitățile prezente.

După discursurile oficialităților au avut loc depuneri de coroane de flori și a fost sustinut un moment artistic.

Cei prezenți și-au exprimat gândurile de pace și prietenie în amintirea eroilor căzuți pentru patrie.

Vizita oaspeților s-a încheiat cu deplasarea oficialităților la Primăria Medgidia, unde le-a fost prezentată pe scurt istoria municipiului.

Redactor: Paul Alexe