Olimpiada Naţională de Matematică va fi găzduită de Năvodari

Grupul Scolar Lazar Edeleanu din orasul Navodari va gazdui, anul acesta, cea de-a 63-a editie a olimpiadei nationale de matematica, eveniment la care sunt asteptati sute de elevi din toate judetele tării

Este pentru a doua oară când grupul scolar Lazar Edeleanu găzduieste olimpiada nationala de matematica, primul concurs de acest gen având loc în 2009. La întrecerea din aprilie vor participa 489 de elevi din toate județele țării și din municipiul București. Acestia sunt asteptati să soseasca luni și vor fi cazați  la un hotel din stațiunea Mamaia. Olimpiada se va desfăsura pe toata perioada saptamânii viitoare. Proba scrisa va avea loc miercuri la grupul scolar  Lazar Edeleanu, după care vor urma probele de baraj, corectarea lucrărilor, iar în ultimă instant se vor stabili loturile de elevi care vor participa  la olimpiadele internationale.

Desi, initial, olimpiadei trebuia sa se desfasoare in alte doua locatii, respectiv Liceul Mircea cel Batran din Constanta sau Pavilionul Expozitional, din motive întemeiate, concursul se va organiza in orasul Navodari, cu sprijinul autoritatilor locale. Grupul Scolar Lazar Edeleanu este foarte bine pregatit in acest sens, atat din punct de vedere al desfasurarii probei scrise, cat si al corectarii lucrarilor.

Judetul Constanta va participa cu un lot de 12 elevi. Cei mai buni vor fi premiați in cadrul unei festivitati care va avea loc la pavilionul expozitional  din Constanta.

Redactor: Raluca Damian