Ofertele de pe marginea drumului

Zeci de persoane cu oferte de închiriere așteaptă turiștii pe marginea drumului încă de la intrarea în Constanța. Prețurile sunt ceva mai mici decât la hoteluri, însă cei care vin la mare sunt suspicioși atunci când vine vorba despre ofertele unor persoane pe care nu le cunosc și nu le oferă niciun fel de garanție.

La fel ca în fiecare sezon estival, o parte dintre cei care au locuințele aproape de stațiunea Mamaia le pun la dispoziția turiștilor. Metoda de închiriere este aceeași de ani buni. Proprietarii se înarmează cu scăunele, cu o sticlă de apă și flutură cheile de la imobile întreaga zi. Zeci de astfel de persoane stau la șosea, în zona variantei, la intrarea din oraș. Prețurile oferite de ei pornesc de la 100 de lei pe noapte pentru un apartament cu două camere și pot scădea în funcție de numărul de nopți petrecute. Unii turiști opresc, întreabă și de cele mai multe ori își continuă drumul.

Există însă și turiști pentru care acest gen de cazare este unul obișnuit și de care nu se tem.

La vederea camerelor de filmat, mulți dintre cei care închiriază apartamentele au încercat să se ascundă. Mulți dintre ei se tem de controalele ANAF care le-ar putea comproimte sezonul de câștiguri.

Reporter: Daniel Albu ; Imagine: Cristian Rizea