Oferte de muncă in Germania

Studenții constănțeni au oportunitatea să lucreze în vacanța de vară în Germania. Pentru asta, trebuie doar să învețe la zi, la o facultate acreditată, să știe limba germană, să fie mai tineri de 35 de ani și să aibă dorință de muncă. În plus, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca București a anunțat prelungirea perioadei de selectie până pe 22 februarie.

Oferta este valabilă atât pentru studenți, cât și pentru masteranzii care urmează cursurile de zi, la o facultate acreditată. Candidații trebuie să cunoască bine limba germană, și în plus au nevoie de o recomandare de la un profesor, o adeverință de la facultate și o copie după foaia matricolă. Studenții trebuie să aibă până în 35 de ani. Reprezentanţii agenției judeţene pentru ocuparea forței de muncă anunță că s-a prelungit perioada de selecție. Așadar, actele trebuie depuse până pe data de 22 februarie. Tot în aceeași perioadă, candicații vor fi supuși și unui test de limbă germană. În ceea ce privește angajările, studenții pot găsi o mulțime de posturi.

Din păcate, până în prezent studenții constănțeni nu au arătat interes pentru acest program. Fie că motivul a fost sesiunea care i-a ținut ocupați, fie că proiectul nu a fost mediatizat sufficient. De aceea ANOFM le oferă o nouă șansă, prin extinderea perioadei de selecție.

Reporter: Alexandra Uvegheș ; Imagine: Cristi Caciauna