Oferta locurilor de muncă

În evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la începutul acestei săptămâni figurează un număr de aproximativ 15.000 de locuri de muncă, cele mai multe posturi ce aşteaptă să fie ocupate existând la Cluj, 1967. Peste o mie de locuri de muncă vacante se regăsesc pe oferta agenţilor economici din Bucureşti şi judeţul Prahova, în timp ce la Constanţa există 463 de locuri de muncă ce-şi aşteaptă ocupanţii. Conform situaţiei prezentate la nivel naţional, cele mai multe oferte vin pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi, pentru care sunt disponibile 13.340 de locuri de muncă, dintre care 1605 pentru meseria de confecţioner-asamblor articole textile şi 894 pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.

În ceea ce priveşte persoanele cu studii superioare, sunt disponibile pe piaţa muncii un număr de 1607 locuri de muncă, în domenii precum contabilitate, IT, construcţii civile, industriale şi agricole.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://www.semm.ro/LMV/home.seam, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.