Ofer cazare… pe propriul risc! (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gme8uABRFr8[/youtube]Din dorința de a-și rotunji veniturile, unii constănţeni işi închiriază, pe timp de vară, apartamentele turiștilor. Iar mulţi recunosc că o fac pe propriul risc! Dar, chiar și așa, oamenii spun că nu sunt dispuși să renunțe la banii câștigați.

Profită din plin de lunile de vară pentru a scăpa de datoriile acumulate la întreținere pe parcursul iernii. Închirierea unei camere la particulari, în apropierea stațiunii Mamaia  reprezintă o opțiune tentantă, mai ieftină decât hotelul, pentru turiștii care vin în concediu pe litoral. Oferte sunt la tot pasul. Turiștii ce sosesc în Constanța cu trenul sunt asaltați încă de când coboară din tren în gară. Pe de altă parte, cei care sosesc cu mașina au și mai multe opțiuni. Aceștia pot negocia prețul camerei și își pot alege camera unde urmează să se cazeze dat fiind faptul că pensionarii se întrec în oferte. Prețul unei camere cu pat și televizor este de 50 de lei iar o cameră dotată cu aer condiționat 60 de lei.  Deși nu cer mult pentru închiriera unei camere, pensionarii spun că, spre deosebire de anii precedenți, turiștii nu se  înghesuie să se cazeze la particular.

Explicația pe care o dau pensionarii pentru faptul că numărul turiștilor a scăzut simțitor este că….

Închirierea camerei unei persoane necunoscute, fără contract, nu se dovedește întodeauna cea mai bună opțiune.

De teama de a nu fi amendați, oamenii nu au luat măsuri și nu s-au adresat oamenilor legii. Mai mult, pentru că se confruntă cu lipsa banilor și nu reușesc să își achite datoriile la întreținere, aceștia continuă să își închirieze apartamentele.

Turiștii care se cazează la particular sunt în principiu familii cu un buget restrâns. În afară de cameră, turiștii au acces și la baie și uneori chiar și la bucătărie în funcție de amabilitatea proprietarului.

Reporter: CamerNegip ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.