Octombrie este luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân

La Constanța, zeci de femei care au luptat cu teribila boală s-au reunit pentru a atrage atenția asupra necesității controalelor periodice. Diagnosticarea timpurie crește șansele pacientelor la vindecare.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EUtexQ1jJwY[/youtube]

Lupta împotriva cancerului la sân a fost marcată la Constanța. Zeci de femei care au avut astfel de afecțiuni și au reușit să le învingă s-au reunit pentru a împărtăși din experiența lor. Au ținut să arate că această boală este vindecabilă, însă controlul periodic este deosebit de important pentru depistarea la timp a maladiei.

Experiența unei astfel de boli poate fi traumatizantă. Femeile care au astfel de afecțiuni au nevoie de suportul necondiționat al familiei. Este și cazul doamnei din imagini, care după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân, s-a bucurat de sprijinul membrilor familiei și astfel lupta cu teribila boală a devenit mai ușoară.

Alături de femeile care s-au luptat cu maladia s-au aflat apropiai de-ai lor. Culoarea roz, aleasă pentru a simboliza lupta împotriva cancerului, a fost purtată și la Constanța.

Nutriția joacă de asemenea un rol important în lupta împotriva cancerului la sân. Calele pot constitui un remediu naturist important, datorită numeroaselor proprietăți curative.

Doamnele au primit gratuit din partea organizatorilor produse de înfrumusețare 100 % naturale.

În județul Constanța, aproximativ 250 de femei sunt diagnosticate anual cu această maladie. La nivelul întregii țări această formă de cancer este printre cele mai răspândite, după cancerul pulmonar și cel la colon.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *